Sirotelattia sopii sekä kotiin että teollisuustilaan

Kotia remontoidessa tai rakentaessa yksi keskeisimmistä kysymyksistä on lattiamateriaalin ja myös sen värin valinta. Tärkeää tilan suunnittelussa on kiinnittää huomiota kokonaisuuteen ja valita materiaalit sekä tilan, tarpeen ja omien mieltymysten ja arvojen, esimerkiksi ympäristöystävällisyyden mukaan. Myös lattian materiaali ja väri vaikuttavat paljon tilan tunnelmaan ja myös esimerkiksi siihen, miten suurelta se tuntuu. Materiaalivaihtoehtoja on paljon, kuten myös erilaisia värivaihtoehtoja. Suurimalla osalla lattiamateriaaleista on hyvät ja huonot puolensa. Yleisenä nyrkkisääntönä värien suhteen tilassa on, että tumma värit pienentävät ja voivat tehdä tilasta esimerkiksi kodikkaamman, ja vaaleat värit lisäävät tilantuntua, valoisuutta ja avaruutta. Värejä valitessa on hyvä kiinnittää huomiota myös tilan valaistukseen. Lähes kaikista materiaaleista voi saada minkä värisen tahansa. Esimerkiksi sirotelattiaan voidaan valita haluttu sirotteen väri ja sen voi myös pintakäsitellä, jolloin se kestää vaativaakin käyttöä, esimerkiksi myymälätiloissa, varastoissa, halleissa, teollisuustiloissa, autotalleissa ja varastoissa. Sirotelattia ja MasterTop lattia sopii myös ulkotiloihin, esimerkiksi autokatokseen tai lastauslaiturille.

Betonilattia luo kotiin modernia tunnelmaa

Sirotelattia on noussut suosituksi valinnaksi myös kodeissa. Esimerkiksi MasterTop lattia kestää todella kovaa kulutusta, sekä kodissa että teollisuustilassa. Sitä käytetäänkin usein juuri tuotantohallien, logistiikkakeskusten, liiketilojen ja autotallien lattioihin. Kuivasirotteella saadaan betonilattiaan todella kova ja kestävä noin 3 - 4 mm paksu pinta ja se sisältää myös epoksimaaleja vähemmän myrkkyjä. Betoni sopii hyvin lattiamateriaaliksi myös siksi, että se eristää ääntä ja tuntuu kuumina päivinä miellyttävän viileältä ja lattialämmityksellä varusteltuna taas mukavan lämpimältä talven kylminä kuukausina. Kuivasirotteella pinnoitettu betonilattia on myös veden kestävä ja oikein hoidettuna todella pitkäikäinen. Hiotusta ja pintakäsitellystä betonista ei tule myöskään päästöjä sisäilmaan ja se on helppo pitää puhtaana. Ominaisuuksiensa vuoksi betoni sopii hyvin moneen erilaiseen kotiin.

Betonilattian asennus vaatii ammattitaitoa

Betonilattian asennus ja valu on monivaiheinen prosessi, joka vaatii ammattitaitoa. Lattia ei myöskään valmistu nopeasti, koska betoni vaatii aikaa kuivuakseen ennen hiomista ja pinnoitusta. Yrityksiä on alalla paljon, mutta urakoitsija kannattaa valita huolella, että budjetti ja lopputulos vastaavat suunnitelmia.

Betonilattioihin voit tutustua esimerkiksi Rakennuspalvelu Ihanamäki Oy sivuilla.

jaa