Valmisbetoni sopii moneen eri kohteeseen

Betoni on yleisin rakennusmateriaali maailmassa ja sen pääraaka-aineet ovat sementti, vesi ja kiviaines. Betoniin käytetään pääraaka-aineiden lisäksi erilaisia lisä- ja sideaineita ja muuttelemalla aineiden suhteita, voidaan vaikuttaa sen koostumukseen. Betonin koostumusta voidaan vaihdella tarpeen mukaan ja se valmistetaan sen mukaisesti, mihin kohteeseen sitä käytetään. Valmisbetoni on tuote, joka valmistetaan asiakkaan tilauksen mukaisesti ja haluttu määrä betonia toimitetaan kohteeseen. Valmisbetonia käyttäessä, kannattaa etsiä valmistaja, jolta on mahdollista tilata valmisbetoni edullisesti ja ympäristöystävällisesti. Tämänkertaisessa kirjoituksessa aiheena on betoni ja sen käyttö rakentamisessa. Mukavaa, kun olet löytänyt blogin pariin ja toivottavasti löydät täältä aiheesta mielenkiintoista tietoa.

Valmisbetoni voi olla kuiva- tai tuorebetonia

On olemassa yrityksiä, jotka valmistavat ja toimittavat betonia työmaalle. Betonia valmistavat yritykset pyrkivät myös kehittämään betonin laatua ja tarjoamaan erilaisia erikoisbetonivaihtoehtoja sekä valmistamaan betonia, joka on ympäristöystävällisempää. Valmisbetoni on mahdollista tilata sen valmistajalta joko tuorebetonina, jolloin se on valmista käytettäväksi kohteessa tai valmisbetoni voidaan ostaa myös kuivabetonina. Jos betoni toimitetaan työmaalle valmiina tuorebetonina, käytetään sen kuljettamiseen tarkoitukseen sopivaa betonin kuljetus- ja siirtokalustoa. Betonin kuljetuskalusto täytyy aina valita kohteen mukaan, että sillä on mahdollista päästä kohteeseen. Yleensä betonia kuljetetaan säiliöautolla, jossa on pyörivä säiliö, joka pitää betonin koostumuksen tasalaatuisena. Kuljetuskalustona voi olla esimerkiksi kuljetuspumppuauto, josta betoni voidaan siirtää muottiin. Betoni voidaan siirtää kohteeseen myös hihnakuljettimella tai pumppuautolla. Valmisbetonia voidaan käyttää monessa eri kohteessa, kuten esimerkiksi lattiassa, silloissa ja rakennuksen rakenteissa.

Betoni kannattaa valita hiilineutraalina

Betonin laatuun kannattaa kiinnittää huomiota myös sen ympäristöystävällisyyden osalta. Suurin osa betonin hiilidioksidi päästöistä aiheutuu sementin valmistuksesta ja käytetyn sementin tyyppi ja määrä vaikuttavat betonin hiilidioksidipäästöihin. Sementin lisäksi betonirakenteen hiilidioksidipäästöjä aiheutuu raudoituksesta. Betonia on mahdollista valmistaa hiilineutraalina ja osa betoninvalmistajista valmistaa vain hiilineutraalia betonia ja kompensoi sen valmistuksessa syntyneet päästöt. Rakentamisesta ja rakennuksista syntyy paljon kasvihuonepäästöjä, joten on tärkeää, että jo rakennusvaiheessa pyritään valitsemaan mahdollisimman ympäristöystävälliset materiaalit ja prosessit. Koska rakentamisesta ja rakennuksista syntyy paljon kasvihuonepäästöjä, joka kiihdyttää ilmastonmuutosta, on tärkeää valita betoninvalmistajaksi yritys, joka kiinnittää huomiota sen valmistamisesta syntyvät ympäristövaikutukset ja pyrkii minimoimaan ympäristölle aiheutuvaa haittaa. Viitasaaren Betoni Oy hoitaa betonin ja valmisbetonin toimitukset edullisesti.

jaa